Pogosta vprašanja

Ali je zares zastonj? Kje dobite denar?

Da, poletna šola je zares brezplačna. Finančna sredstva za izvajanje poletne šole zagotavljajo donacije podjetij, posameznikov in staršev bivših udeležencev. To omogoča, da se lahko mladi iz različnih finančnih razredov udeležijo programa brez stroškov.

Zakaj je starostna omejitev med 15 in 18 let?

Starostna omejitev med 15 in 18 let je izbrana zato, ker smo prepričani, da v tem obdobju mladostniki razmišljajo o svoji karieri in osebnem razvoju. To je obdobje odraščanja, kjer se posamezniki aktivno pripravljajo na prihodnost. Program je zato pripravljen za njihovo predznanje. Omejitev v tem starostnem razponu omogoča, da se udeleženci lažje povežejo, saj imajo podobne izkušnje in interese, kar omogoča boljše razumevanje med njimi. S tem tudi spodbujamo ustvarjanje prijateljstev in mreženje, zato vsako leto organiziramo dogodek (link do podstrani o odbojki), na katerega so vabljeni vsi udeleženci prejšnjih poletnih šol.

Kaj je razlika med Poletno šolo: Pot do uspeha in tradicionalno šolo?

Poletna šola: Pot do uspeha je zasnovana tako, da dopolni tradicionalno šolo. Ponuja dodatne izkušnje, znanja in veščine, ki jih udeleženci morda ne pridobijo v tradicionalnem šolskem okolju. Program je oblikovan tako, da spodbuja osebnostni razvoj, podjetništvo, kreativnost in praktično znanje, ki nadgrajuje šolski učni načrt. Predavatelji so mladi uspešni ljudje, ki pridejo na poletno šolo brezplačno, kar pomeni, da si želijo predati svoje znanje in izkušnje na udeležence.

Ali moram imeti predhodne izkušnje?

Za udeležbo na Poletni šoli: Pot do uspeha ne potrebuješ nobenih predhodnih izkušenj. Edina stvar, ki jo potrebuješ, je želja po osebnostni rasti, učenju in razvoju.

Kako poteka selekcija udeležencev?

Udeležence sprejemamo po vrstnem redu prijav. Zato priporočamo, da se čim prej prijaviš.

Kako je z hrano in spanjem?

Na poletni šoli je poskrbljeno za hrano in spanje. Zagotavljamo uravnotežene obroke ter namestitev, ki omogoča udobno spanje. Prav tako smo pozorni na prehranske posebnosti udeležencev in zagotavljamo ustrezno prehrano. Za več informacij se obrni na vodjo projekta.

Ali je organiziran prevoz do lokacije poletne šole?

Organiziran prevoz do lokacije poletne šole je odvisen od specifične lokacije, kjer se izvaja program. O tem boš obveščeni ob prijavi ali pa se lahko obrneš na organizatorje poletne šole za več informacij.

Do sedaj smo za vse poletne šole organizirali prevoz udeležencev. Držimo pesti, da bo tudi letos tako!

Ali se lahko kasneje odjavim?

Da, seveda se lahko odjaviš od poletne šole. Vendar te prosimo, da to storiš čim prej, da omogočiš drugim interesentom, da se prijavijo in se udeležijo programa.

Kdo so predavatelji?

Predavatelji na poletni šoli so mladi in uspešni posamezniki, ki imajo bogate izkušnje na svojih področjih. Prinašajo praktično znanje in motivacijo udeležencem ter delijo svoje izkušnje in nasvete za uspeh.

Ali se lahko Poletne šole: Pot do uspeha udeležim večkrat?

Poletne šole se lahko udeleži vsak posameznik le enkrat. Ta pravilo velja zato, da čim več mladostnikov doživi to izjemno izkušnjo in pridobi koristna znanja. Mnogo udeležencev se po koncu poletne šole pridruži organizaciji poletne šole, kar omogoča, da še naprej prispevajo k projektu in se hkrati naučijo novih veščin. Če si želiš sodelovati pri projektu, prosim, kontaktiraj vodjo projekta.

Nisi našel odgovora na svoje vprašanje?